Yazar "Atik, Azize" için listeleme
-
Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kirklareli: Detection of Salmonella spp. and Listeria monoctyogenes by Real Time PCR
Çetin, Bayram; Karasu, Salih; Atik, Azize; Durak, Muhammed Zeki (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)This study was carried out for the evaluation of the microbiological quality of various dairy products including white cheese, kashar cheese, butter, and milk cream purchased in retail markets in the province Kirklareli. ... -
Propolisin Gıda Endüstrisinde Kullanım Olanakları
Atik, Azize; Gümüş, Tuncay (2017)Son yıllarda beslenme bilincinin artmasıyla beraber doğal gıdalara olan talep artmıştır. Tüketicilerin doğal katkılar kullanılarak üretilmiş gıdaları tercih etmesi gıda üretiminde sentetik maddelere alternatif doğal madde ... -
Sağım sistemlerinde UV-C ışınlama ile sütün mikrobiyolojik kalitesinin iyileştirilmesi
Atik, Azize (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, sağım sistemlerinde farklı dozlarda UV-C ışın uygulaması ile sütün yapısını bozmadan mikrobiyal yükünün azaltılması amaçlanmıştır. Çalışma, çiğ süte farklı sıcaklık ve sürelerde UV-C ışın uygulanması ile sütün ...